flag flag flag flag
banner

Kemisk tyverimærkning – Fra KemiskTag til DNA mærkning

PostImage

Tyverimærkning er en større videnskab. Der sker utroligt meget indenfor området, og det kan være svært at holde styr på, hvilken mærkning der tjener ens virksomhed bedst.

Men der har faktisk eksisteret kemiske løsninger indenfor tyverimærkning i en længere periode. 

Hos Miladan fokuserer vi på mere simpel og synlig tyverimærkning, men der findes også mere kemiske løsninger, som Miladan arbejder med.

Vi har skrevet et par få ord om kemisk tyverimærkning, og hvordan udviklingen går med DNA-mærkning. 

Kemisk Tyverimærkning hos Miladan

Hvis vi spoler lidt tilbage i tiden, nærmere bestemt 90’erne, så opererede man meget med kemisk tyverimærkning. Det var specielt populært til datidens IT-udstyr, som havde et lidt mere markant udseende end nutidens udstyr. De gamle stationære computere var velegnet til at få en kemisk tyverimærkning, og det blev hurtigt en populær løsning.

I dag skal man dog være mere opmærksom på, hvor man anvender en kemisk tyverimærkning. Der skal være sammenhæng mellem overfladens materiale og tyverimærkning, og det er essentielt ved en kemisk tyverimærkning.

Kemisk tyverimærkning er derfor også blevet overhalet af nyere metoder, som er mere fleksible. Hos Miladan anvender vi i dag IdTAG, til en stor del af samme opgaver som Kemisk Tag. Det er en skiltemærkning, der er lidt mere all-round.

 

Kemisk tyverimærkning

DNA-Mærkning

Det er svært at sige, at det er en af de nyere ideer, da teknologien faktisk har eksisteret i et stykke tid. DNA-mærkning er dog alligevel ved at blive en af de mere populære løsninger blandt mange.

Det skyldes i høj grad, at den ikke påvirker genstandens design eller udseende. Værdifuld kunst eller designmøbler tåler ikke en kraftig tyverimærkning, da det vil have en påvirkning på selve genstandes værdi.

DNA-mærkning består af en sporingsvæske, der kan bruges til at identificere den rette ejer. Væsken indeholder microprikker, som gør det muligt at skabe en unik og identificerbar kodning i væsken. Mange kalder DNA mærkning for ”usynlig mærkning”, da det er nødvendigt at anvende UV-belysning for at finde væskens kode.

Stadig ikke bevis nok for effektivitet

Det er dog stadig ikke bevis for, hvor effektiv det er med usynlig tyverimærkning i forhold til den synlige. Mange forretninger og butikker er i øjeblikket i gang med at eksperimentere med DNA-mærkning, da de ønsker at øge sikkerhedsniveauet for både virksomhed og medarbejdere.

Der hersker stadig tvivl om, hvorvidt DNA mærkningen fungerer som den bedste løsning. Hos Miladan, tror vi mere på den synlige mærkning. En synlig mærkning sender et klart og tydeligt signal til alle om, hvad der er forseglet og sikret, så man ikke tilgår en mærket genstand eller forseglet indhold.

Selvom DNA-mærkningen fortæller om en positiv udvikling indenfor tyverimærkning, hvor der bliver eksperimenteret med nye former for kemiske løsninger til at hjælpe virksomheder imod indbrud, så er det stadig et eksperiment.

Hos Miladan er vi positivt stemt for udviklingen, og hjælper dig gerne med DNA-mærkning, hvis det er den rette løsning. I størstedelen af tilfældene, så er den synlige mærkning dog den ideelle løsning.

Kontakt Miladan for mere information.

Miladan · Ulvehavevej 42-46 · DK-7100 Vejle · Tlf: +45 7582 8300 · E-Mail: info@miladan.dk