flag flag flag flag
banner

Kan det plomberes? – Plombering til transport og overvågning af fisk

PostImage

“Kan det plomberes” er et indslag, der skal give dig et indblik i plomberings- og sikringsbranchen. I Miladan taler vi altid om, at vores plomberings- og forseglingsløsninger kan anvendes på tværs af alle industrier. Det er bestemt ikke uden grund, da vi leverer produkter til store- og små virksomheder indenfor for alle brancher.

For at vise dette, så vil vi gerne fremhæve visse objekter/emner, hvor man kan gøre brug af plomberinger. Vi håber, at det giver dig en bedre forståelse af, hvordan Miladans plomber, og plomber generelt, tilbyder en høj grad af fleksibilitet.

“Kan det plomberes?” sætter denne gang fokus på fisk, nærmere bestemt laks, og hvordan man bruger plomberinger til dette.

Mærkning og plombering af fisk

Selvom det muligvis ikke er det mest åbenlyse emne, da de fleste associerer plomberinger med f.eks. transport-, forsyning-, eller medicinalindustrien, så er plombering af fisk faktisk et meget afgørende element i fiskeindustrien.

I de senere år, har der været stor fokus på mærkningen af fisk. Det bliver vigtigere for slutbrugeren at kende til produktets oprindelse, da det er med til at afgøre produktets kvalitet. I slutningen af sidste år blev “fiskeripakken” vedtaget, som skal etablere en ny mærkningsordning, der skal kendetegne en mere miljøvenlig retning.

Mærkningen skal angive, hvordan fisken er blevet fanget. Dette hjælper forbrugeren med at vælge fisk, som er blevet fanget med redskaber, der er mere skånsomme ved miljøet.

Læs mere om fiskeripakken

Derudover, så er det også nødvendigt med en effektiv plombering under transport af fødevarer som fisk, da det er vigtigt at kunne stille garanti ved produktets rejse fra leverandør til butik.

Når det kommer til plombering af fødevarer, så er sikkerhed et essentielt element. En plombering kan tilbyde en sikker opbevaring, og det giver samtidig en indikation om, hvorvidt fødevarerne er blevet manipuleret med.

Transport af fødevarer kræver ofte plomberings- og forseglingsløsninger, som overholder bestemte krav og standarder i forhold til EU-lovgivninger. Vi kender til disse specifikationer, og vil gerne rådgive dig, hvis du ønsker hjælp til transportering og plombering af fisk eller andre fødevarer.

En af vores populære løsninger til dette er T-seal, der er en plombe med høj brudstyrke, som er godkendt som toldsegl.  

Læs mere om Miladans forseglings- og sikringsløsning til plombering af fødevarer

Plombering af fisk i Sverige

En af de mere interessante områder, hvor der er opstået et behov for plombering indenfor fiskeri, er i forhold til rapportering af fangster af fisk og skaldyr. Plomberingen skal hjælpe med at skabe overblik over fangster, og det er bl.a. blevet et aktuelt emne i Sverige.

Den svenske fiskeindustri er et af verdens største markeder for eksport af fisk og skaldyr. Landets unikke position imellem Kattegat til vest og Det Baltiske Hav til øst, gør fiskeindustrien til et etableret og vækstende marked i det svenske samfund. 

Ifølge en liste fra Worldatlas.com, så ligger Sverige faktisk på en 8.plads over de største eksport-nationer af fisk og skaldyr i hele verden.

Plomberingen skal bidrage til et rapporteringssystem af laksefiskeri, hvor fiskere kan indberette deres fangster, så man lettere kan styre overvågningen af laks. Systemet er blevet implementeret i Norrbotten, der er en provins i det nordlige Sverige, hvor det har betydeligt forbedret kvaliteten af laksefiskeri.

Ved den svenske flod Råneälvens har det faktisk været påkrævet i en årrække, at man foruden fiskekort, anskaffer sig plomberingsudstyr ved fiskeri af laks. 

Læs mere om plombering af laks i Sverige og se et billede af en plomberet laks

I Miladan er vi kendt for fleksible løsninger, og vi vil også gerne hjælpe dig, hvis du har et behov for at skaffe en plomberingsløsning til fiskeri.

Vi vil gerne lave en kundetilpasset plombering til dig, så du får en løsning til din udfordring.

Kontakt Miladan for plomberinger eller spørgsmål til artiklen

Se også Miladans Facebook for flere nyheder og opdateringer om forseglings- og sikringsløsninger.

Læs også vores andre udgaver af “Kan det plomberes?” om bl.a. brandslukkere.

Miladan · Ulvehavevej 42-46 · DK-7100 Vejle · Tlf: +45 7582 8300 · E-Mail: info@miladan.dk